Google въвежда търсене с картинки, без ключови думи

Информационният гигант Google показа нов начин за търсене на информация по време на събитието Inside Search. За да се използва търсачката на компанията вече няма да е задължително да се въвеждат думи. Потребителят ще може да прави заявки само с помощта на изображения, информира TechCrunch.

Новата добавка към търсачката се нарича Google Search By Image. По всички личи, че тя ще бъде доста удобна за много хора и е едно от най-важните нововъведения към търсещата машина, което сме виждали през последните месеци. Когато подадете на търсачката желаното изображение тя ще опита да го идентифицира и да изкара резултати, които са свързани с него. Така ако разполагате със снимката на някоя планина, но не се сещате коя ще има лесен начин да разберете. Екстрата ще помогне и на собствениците на авторски снимки, които искат да разберат дали някой не ползва труда им без позволение, в нарушение на авторските права.

Настолната версия на търсенето с картинки е модифициран вариант на мобилния Google Goggles. Функцията ще бъде въведена поетапно през следващите няколко дни.

Потребителите ще могат да търсят с картинки по четири различни начина. Първата възможност е чрез копиране на интернет адреса, където се намира картинката, с която ще се търси. Втората възможност е директно качване от хард диска на компютъра в търсачката на Google. Третата възможност е чрез влачене на иконата на картинката от папката, където се намира, до прозореца на търсачката. Последната опция предвижда функцията да се ползва с помощта на разширения за Chrome и Firefox.

Източник: Kaldata.com

3 thoughts on “Google въвежда търсене с картинки, без ключови думи

  1. Онлайн аукцион

    Идеята не е никак лоша. Колко често ви се е случвало да се сетите за изображение, което не помните къде сте видели?!

  2. TalkBansko

    Това би било доста практично от гледна точка на потребителите

Comments are closed.