Хакер качва снимки от Фейсбук в порно сайтове

В Съединените щати е бил арестуван хакер, който имал навика да хаква акаунтите във Facebook на млади жени, да взима личните им снимки и да ги качва в порно сайтове. Престъплението било разкрито след като едната от жените решила да подаде жалба в полицията, предаде Mobiledia.

Оказало се, че 26-годишният хакер живее в къщата на родителите си в щата Минесота. Полицията го намерила в мазето, откъдето осъществявал разбиването на акаунтите в социалната мрежа. Единственото обяснение, което могъл да даде младият мъж било, че той не знаел, че хакването на акаунти във Facebook е престъпление.

Жертви на хакера станали 13 момичета. Едното от тях загубило достъпа до акаунта си докато чатело с хакера. След като успяло да възстанови достъпа до профила си във Facebook, 20-годишното момиче видяло линкове към порнографски сайт, където били качени три нейни снимки. В този момент то решилo да потърси помощ от органите на реда.

Методът, който използвал хакерът за да изземе чуждите акаунти бил прост. Той първо ставал приятел с жените във Facebook. После научавал какви са техните имейл адреси, а накрая чрез завоалирани дискусии изтръгвал отговорите на тайните им въпроси, чрез което получавал достъп до профилите.

Заловеният хакер е получил 13 отделни обвинения за кражба на чужда самоличност.< !> Специалистите по сигурността препоръчват на хората да не дават отговорите на тайните си въпроси на никого, защото по този начин се компрометира сигурността на техните акаунти.

Източник: Kaldata.com