Google ще показва резултати в момента на писане

От най-популярната търсеща машина – Google – потвърдиха, че са започнали тестването на нова страница за показване на резултатите. Интересното тук ще бъде, че резултати ще се появяват още докато пишете ключовите си думи. За съжаление, новата функция е силно ограничена и само малка част от потребителите могат да я изпробват.

SEO консултантът Rob Ousbey е забелязал новата функция и е успял да направи кратък видеоклип (който се намира по-долу), в който също така може да видите по какъв начин работи страницата.

“Във всеки един момент ние стартираме между 50 и 200 експеримента. Може да научите повече на нашия блог”, каза Gabriel Stricker, говорител на Google.

Докато Rob Ousbey пише ключови думи в полето, резултатите от търсенето автоматично се обновяват с всяка написана дума, казано накратко – потребителят няма да обновява страницата ръчно.

Този експеримент ще окаже може би най-радикална промяна в Google от началото на търсачката. Единствената толкова голяма промяна, която са правили от търсачката, беше по-рано тази година, когато от Google смениха логото и дизайна на портала.

Според много анализатори, ограничен трафик или слаби процесори биха могли значително да забавят показването на резултатите при този вид търсене. Освен това, все още не е ясно какво ще се случи с услуги като Google AdWords, ако този вид търсене стане основен.

Източник: Kaldata.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.