Сменете шрифта на AdSense рекламите

google adsenseВчера, от Google AdSense Blog съобщиха, че са добавили нова опция за контрол върху изгледа на рекламите. Става въпрос за текстовите рекламни полета, а шрифтовете, от които може да се избира са Arial, Times и Verdana. Трябва да се отбележи факта, че опциите ще се появят във всички профили, но ще могат да се ползват само в сайтове на езици, базирани на латинските букви, което изключва сайтове на български език.

google adsense

Има няколко начина да смените шрифта на вашите реклами. Ако искате бързо да промените шрифта на всички рекламни полета, генерирани от вашия профил, отворете секцията ‘Ad Display Preference’ в Settings на вашия профил, за да изберете шрифт за всички полета. Това ще се отрази на всяко едно рекламно поле, генерирано до момента, без значение дали сте използвали опцията Manage Ads за конкретно поле. По подразбиране, всички реклами в момента са настроени на ‘Standard AdSense font family’, който се вижда еднокво добре под всички браузъри и екрани.

google adsense

Освен това, можете да смените шрифта и на определени рекламни полета. чрез Manage Ads. Когато създавате реклама, ще бъдете помолени да изберете между ‘Standard AdSense font family’, вашият нов шрифт за всички полета или друг шрифт. Можете да променяте шрифта и на съществуващи реклами чрез Manage Ads страницата в профила ви.

3 thoughts on “Сменете шрифта на AdSense рекламите

  1. Почистване

    Фонтовете не са чак такъв проблем, въпреки че тази нова опция има шанс да подобри леко CTR-а в някои сайтове. Виж заплащането, което става все по-мизерно и по-мизерно е нещо, върху което определено трябва да поработят от Google. Иначе ще им останат само индийските publishers.

Comments are closed.