Google с нова услуга за търсене

Нова характеристика на Google ще позволи на потребителите да получават резултати от търсене в предварително създаден списък от сайтове.

Предпочитани ще са често посещавани сайтове, според историята на търсене. Потребителите обаче ще могат да добавят и изтриват сайтове, става ясно от описанието в помощната страница на новата услуга.

Подобна характеристика ще даде възможност на сърфиращите в уеб да задават своите предпочитания при търсене, така че резултатите да отговарят на вкусовете и нуждите им. Достатъчно е да попълнят списъка със сайтове, на които разчитат най-много, и при свързано търсене Google ще изважда първо резултатите от тях.

Google твърди, че новата функция Preferred Sites ще окаже влияние на търсенията от всички потребители. Възможността на хората да създават списъци с предпочитани сайтове ще се отрази на всички резултати от търсене.

Preferred Sites е разширение на Google SearchWiki – услуга, която позволява на потребителите да издигат, изтриват, добавят и коментират резултати от търсене. Новата характеристика се активира само ако потребителят е влязъл в своя Google акаунт.

Източник: TechNews.bg

2 thoughts on “Google с нова услуга за търсене

  1. Никола Павлов

    Много много лоша услуга. Прави точно обратното на това, което аз наричам “търсене”. А най-идиотското е, че е включена по дефолт. Търся си аз нещо и вместо да получа общи резултати, подредени по рейтинг, аз виждам неща в сайтове, които знам, че са там.
    И реално не видях опция за изключване на “услугата”, а имаше само “изтрий базата с хисторито ми”.

    Или май всичко това е било експериментална версия, защото в момента не го виждам?

  2. Мартин Маринов

    Според мен по този начин леко се обезсмисля т.нар. SEO. Не че всичко се върти около добри стар гугъл, но главно е около него.

Comments are closed.