Plugin за WordPress – Фиксинг

В последно време се наблюдава масово ползване на системата WordPress за новинарски сайтове. Не отричам, че и аз правя това и за момента тази система ми се струва много по-подходяща от останалите специализирани CMS-си. Проблема е, че има доста малко подходящи Plugin-ни за тази цел. След доста размишления как точно да си напиша някой от въпросните Plugin-ни успях да стигна до отговора и написах първата си добавка за новинарският ми сайт и реших естествено да я споделя и с другите webmaster-ри и се надявам на някой да влезе в употреба.

Може да видите как изглежда въпросният скрипт на този адрес и съответно ако ви допада да си го изтеглите от този адрес.

Ако иматя някакви проблеми с употребата му, ще се радвам да ме оведомите, за да нямам и аз завбъдеще такива :) Пък и може да си помогнем взаимно като решим въпросният проблем.

Как да го интегрираме?!

Самата интеграция на плугина е много проста. Като начало разархивирайте изтегленият архив и поставете въпросната папка /wp-content/plugins/ след което може да влезете в администраторският панел на WordPress и да го активирате от раздел Разширения посредством бутона включване. След като сте активирали добавката, просто трябва да отидете в редактора на теми и да добавите изходният код там където желаете да се появи фиксинга посредством кода <?php wp_fiksing(); ?>

След като сте завършили и това вече имате фиксинг на страницата си ;)

Поздрави,
Андон Иванов

4 thoughts on “Plugin за WordPress – Фиксинг

 1. Иво Станков

  Ако съм разбрал правилно, разширението показва валутна информация на долара, еврото и паунда за деня. Не е лошо да се спомене откъде се вземат данните.

 2. Андон Иванов Post author

  Съжалявам, но малко раничко го писах това и явно още съм бил сънен ;) Да Иво правилно си разбрал, че този плугин изкарва дневният фиксинг на валутата на Еврото, Американската Лира и Щатският долар. Само вторият линк не работеше… но го оправих, вече е достъпен за теглене. А данните се взимат от БНБ.

  Поздрави,
  Андон Иванов

 3. Божидар Дряновски

  Здрасти, нещо не може да се изтегли? Имаш ли някакъв друг линк за теглене.Точно на това съм запецнал днеска.И щеше да е добре да видя някакви свежи идей :))

  Поздрави :)

Comments are closed.