Клавиатурата на компютъра може да бъде пет пъти по-мръсна от тоалетната чиния

Върху клавиатурите на компютрите може да има повече опасни за здравето бактерии, отколкото върху тоалетните чинии. Това сочи британско изследване, публикувано днес.

Списание “Which? Computing” помоли биолог да изследва с микроскоп повече от 30 клавиатури в британски офис и „той откри, че върху някои от тях има бактерии, които създават сериозна опасност за здравето на притежателя им“, пише списанието на своя сайт. Биологът дори поискал една от тях веднага да бъде извадена от употреба, тъй като е „пет пъти по-мръсна от тоалетната чиния“.

Най-мръсната клавиатура надвишава 150 пъти допустимия брой на вредните бактерии. Бактериите, намерени върху клавиатурите могат да причинят симптоми на хранително отравяне, съобщи още биологът.

„Заразяването на клавиатурата се причинява предимно от храненето в офиса, защото останките от храната водят до развитието на милиони бактерии. Друга причина може да бъде лошата лична хигиена“, разкрива още списанието. Един на всеки двама души признава, че никога не е чистил клавиатурата си, а 20% никога не са чистили мишката.

Източник: Moreto.net

One thought on “Клавиатурата на компютъра може да бъде пет пъти по-мръсна от тоалетната чиния

  1. Joro Yordanov

    Преди малко се замислих, че е крайно време да изчистя моята и май ще взема да го направя :D

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.