4 причини да не измервате успеха си според позицията в търсачките

Все още ли измервате успеха си по оптимизация за търсачки (SEO) по това на кое място сте в тях? Ако е така, трябва да спрете веднага.

Ето защо:

1. Позициите в търсачките постоянно варират. Можете да проверите позициите сега, а след няколко минути те вече да са различни.

2. Резултатите понякога зависят от географското положение. Търсачките знаят вашият IP адрес и понякога ви насочват към страници, които са близо до мястото, от което търсите, като смятат, че те може да са ви по-полезни.

3. Персонализирано търсене. Ако сте влезли в своя Google или Yahoo профил, може да получавате резултати, според вашите предпочитания. Когато хората използват Gmail, Google Analytics, Google AdWords или друг от инструментите им, Google научава повече за вас и прави по-специфични резултати, базирани на тази информация.

4. Позициите не винаги означават целеви трафик. Понякога позициите дори не са равни и на не-целеви трафик. Ако вие или вашата SEO фирма оптимизира сайт за ключови думи, които никой не търси, то усилията нямат смисъл. Ако измервате успеха си по това, на коя позиция сте за тези безполезни думи – може да си мислите, че имате успех, но всъщност не е така.

Тогава какво трябва да измервате?

Нещата, които са важни, разбира се – целевия трафик.

Оригинал на английски: SearchEngineLand.com

One thought on “4 причини да не измервате успеха си според позицията в търсачките

  1. MARFI

    Да това с ИП и с настройките го изпитвам всеки ден, нали ми е на гръцки гоогле, и ми показва доста по-различно от това на колегите.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.