Xerox с нова корпоративна идентичност

xerox корпоративна идентичност, логоПроменената корпоративна визия е свързана с ангажимента на Xerox към клиентите и иновациите, твърди компанията.

Доставчикът на цифрово печатно оборудване разкри най-голямата в своята история трансформация на корпоративната си идентичност. Новият бранд е създаден, така че да отговаря на съвременната клиентски-ориентирана философия на компанията и на непрестанно развиващите се иновационни идеи, продукти и услуги.

“Xerox се трансформира в компания, която е тясно свързана с клиентите на богатия на информация дигитален пазар”, споделя Ан Мълкахи, главен изпълнителен директор на корпорацията. „Нашата нова корпоративна визия отразява самите нас, пазарите, на които работим и служим, и иновациите, които ни отличават в индустрията. Ние продължаваме да се разширяваме към нови пазари, да създаваме нов бизнес, да придобиваме нови източници на възможности, да развиваме технологии, които внедряваме в нови индустрии. Всичко това правим бързо, лесно и изгодно за нашите клиенти.”
Новото лого на Xerox представлява графично изписване на името на компанията с малки букви, в ярък червен цвят. Хоризонтално до тях е разположен символ във формата на сфера, върху която се пресичат две линии, образуващи буквата “X”. Логото изобразява връзките на Xerox с клиентите, партньорите, индустрията и иновациите, като е графично разработено за ефективно приложение върху всякакъв тип носители, обясниха от компанията.

През последните пет години, наред с пускането на нови, безпрецедентно бързи продукти, компанията осъществи голям напредък в развитието на своите печатащи и копирни системи и направи значителни инвестиции в разработването на софтуер и услуги. През последните години Xerox удвои своите изследователски проучвания, свързани с услуги. Компанията непрекъснато ускорява внедряването на цветния печат в офисната среда чрез технологии, които го правят достъпен и лесен за използване.

Според нейни представители през последните три години на пазара са пуснати повече от 100 продукта с марката Xerox, които съставят най-широкото досега продуктово портфолио в историята на индустрията и на самия доставчик.
Енергоспестяващите продукти като мултифункционалните системи на Xerox, безотпадните технологии, рециклирането на тонери, твърдото мастило без касети и други еко-ориентирани средства, доказват, че днес компанията предлага на своите клиенти решения за тотално управление на документи чрез природосъобразни методи.

Интернет страницата на компанията http://www.xerox.com също има нов облик в унисон с променената корпоративна визия. Компанията вече стартира промяна на логото върху продукти, устройства, комуникационни средства и маркетингови материали. Очаква се това да отнеме около 18 месеца. Fuji Xerox, джойнт-венчър компания между Xerox и Fujifilm Corporation, ще направи същата промяна в бранда.

Новото лого е резултат на обширно, глобално проучване, което бе проведено сред служители, партньори и клиенти на компанията и разработено от Interbrand. В допълнение са разработени и нов шрифт и визуални елементи в палитра от осем цвята, като последните могат да се прилагат върху широк диапазон от носители и медии – от печатни до Интернет и интерактивни презентации.

Източник: Computerworld.bg

One thought on “Xerox с нова корпоративна идентичност

  1. Pingback: links for 2008-01-10

Comments are closed.