8 насоки за авторите в DevStorming.com

Минаха няколко месеца от стартирането на проекта и след наблюдение върху начините ви на писане, решихме да създадем тази тема с насоки (не правила) за писане на теми/статии/новини в DevStorming.com.

1. Пишете интересни заглавия. Такива, които биха грабнали и вашия поглед, като разбира се, и са тясно свързани с темата.
Пример: 9 лесни стъпки за убийствено онлайн портфолио.

2. Хубаво е в началото на всяка статия/тема (изключваме новините тук) да се слага някакво изображение, свързано с темата. Лого на организация, за която става дума в темата или просто тематична картинка. Не трябва да е много голяма. Източник за безплатни тематични картинки е сайтът SXC.hu. Ползвайте го.
Един пример.
В началото на новините, след първото изречение, поставайте <!–-more–->, за да се визуализира по-добре на индекса.

3. Пишете грамотно и не бързайте. След като статията е готова, е добре да я прегледате за грешки и чак след това да я публикувате. Грозно е, когато има елементарни грешки.

4. Ако статията е дълга, след 1 или 2 абзаца сложете <!–more–>, за да се скрие останалата част.
Така се улеснява четенето на блога.

5. Ако копирате новина от друг сайт (след като сте се уверили, че това е разрешено), задължително в края й посочете източник с линк. Ако статията/новината е преводна – също.

6. Поставайте темите в подходящите категории (една или няколко) и вписвайте тагове за всяка тема в полето Tags. Това помага оптимизацията на блога.

7. След всяка тема, главно за статиите, е добре да я добавяте поне в социалните мрежи на Svejo.net и Dao.bg. Така помагате за популяризирането на блога.

8. Когато имате проблем с статия, запаметете я като чернова (draft) и се свържете с мен или колегата Янев.

Тези точки са само насоки, не са абсолютно задължителни за всяка тема, но е добре да се спазват.

DevStorming.com