Twitter обяви нов бутон за следене

Twitter направи „следенето” на потребители в мрежата още по-лесно като обяви новия си бутон, предназначен за уебсайтове на трети страни, за следене с един клик.

До този момент, ако потребител на социалната мрежа иска да „следи” някой, трябва първо да кликне върху Twitter линка на уебсайта на съответния човек или компания. Това отвежда потребителя до неговата страница в Twitter, откъдето отново трябва да се кликне върху бутона „Follow”, за да го включи към своята мрежа. Това са две кликвания, за сметка на едно, след нововъведението на компанията.

Бутонът, който лесно се инкорпорира в даден сайт, бе обявен от компанията на нейния блог във вторник. В публикацията Brian Ellin пише, че сега е „лесно за потребителя да открие Twitter акаунтите на любимите си журналисти, спортисти, знаменитости и други личности”.

„Използването на бутона за следене е просто и изисква едно кликване. Също ще можете да виждате и профила и последните туитове от акаунта, който искате да следите, като кликнете на потребителското име точно до бутона”, допълва Ellin.

От компанията също обясняват как новият бутон ще може да се използва в полза на онлайн издатели и компании. „Добавянето на новия бутон на вашия сайт и използването на Twitter, за да останете във връзка с аудиторията си, е мощна комбинация.payday loans Много по-вероятно е хората, които следят вашия акаунт, да ретуитват и да се ангажират с вашите съобщения и по този начин по-често да посещават и самия сайт”.

Източник: Kaldata.com