Google подобрява търсенето на картинки

Ако някога сте опитвали търсачката за изображения, която се намира в рамките на Google, вероятно сте забелязали, че повечето от резултати съдържат едни и същи обекти, които не винаги са това, което сте търсили. В повечето случаи намерените картинки са точно това, което ви е нужно, но ако не намерите търсеното, тогава имате проблем. Ще трябва да започнете ровене из резултатите, което може също да не ви доведе до никъде.

Към момента Google позволява търсенията на изображения да се филтрират по размер, тип и цветове, но все още има какво да се желае. Тази седмица най-голямата търсачка смята да започне поетапното въвеждане на нов филтър, който ще добави тематично разпределение на намерените резултати, предава TechCrunch.

Новият метод за сортиране на изображения е много по-добър от всичко, което е налично до момента и ще позволи намирането на картинки и снимки, които се доближават максимално до търсеното от потребителя.

Например, ако търсите изображения на кучета алгоритъмът на търсачката ще ви предложи систематизиране на резултатите според породата на животните. Ако търсите картинки, свързани с ключовата дума „кафе” ще получите картинките разпределени по категории като „чаши”, „зърна”, „хора” и т.н.

google images

Цялата работа, разбира се, ще се извършва от автоматизиран алгоритъм. Крайният ефект ще бъде по-бързото откриване на изображения, които се доближават максимално до желанието на потребителите.

Важно е да се отбележи, че конкурентната търсачка Bing отдавна има такава екстра към модула си за намиране на изображения.

Източник: Kaldata.com