Google тества нов дизайн на страницата си с резултати от търсене

Google е започнала да тества нов дизайн на страницата с резултатите на търсачката си. Той включва нова цветова схема и повече пространство в бял цвят.

Представител на компанията е потвърдил пред Mashable.com, че Google провежда потребителски тестове на новия дизайн.

Както се вижда от скрийншота по-долу, промените включват въвеждането на по-мека цветова гама. Зеленото, лилавото и синьото не са толкова остри и силни, както цветовете, които се използват в момента в Google.com.

google промени

По-големите промени са насочени към разделянето и поставянето на интервали между отделните резултати от търсенето. Има много повече бели полета около всеки един резултат и линк. Освен това всяка отделна единица от получените резултати е отделена от другите с пунктирана линия.

Като цяло промените са доста големи за търсачка, която се използва ежедневно от милиони хора, коментират от Mashable.com. В момента Google събира впечатления за това как потребителите реагират на промените. От това ще зависи дали новият дизайн ще бъде окончателно въведен.

Това не е единственият експеримент, който Google направи този месец. В понеделник технологичният гигант започна да тества гласово търсене на Google.com.

One thought on “Google тества нов дизайн на страницата си с резултати от търсене

  1. Никола

    Преди като натисках стелката надолу на клавиатурата, се скролваше страницата, а сега се мести синичката стрелкичка от резултат на резуалт, което ме дразни.

Comments are closed.