Google е компанията с най-добра репутация

Google оглави списък с най-уважаваните компании в САЩ, според изследване на Harris Interactive. Компанията за проучвания е анкетирала над 30 000 души, за да определи 60те най-популярни компании в Щатите и да ги класира според 20 различни показателя, включително финансов резултат, емоционалност, социална отговорност и лидерство.

Технологични компании оглавиха списъка. На първо място е Google, която се класира с резултат 84.05/100 (над 80.00 се счита за «отлично» представяне). Други успешни компании с челни позиции в списъка са Apple (#5), Intel (#6), Amazon (#8), Sony (#14) и Microsoft (#16), всяка от които получава резултат от над 80.00.

На дъното на класацията остават застрахователни компании, банки и петролни компании. AIG получава най-лошата оценка за репутацията си с резултат от 47.77. BP, компанията отговорна за най-мащабния петролен разлив в историята, е на предпоследно място. Други компании, които са на дъното на класацията на Harris Interactive са Comcast, Delta Airlines, JPMorgan Chase, ExxonMobile, General Motors, Bank of America, Chrysler, Citigroup и Goldman Sachs.

Източник: Kaldata.com