Хакер е назначен за шеф на сигурността в ICANN

Известният хакер Джеф Мос (Jeff Moss), който е основател на ежегодните конференции за сигурност Black Hat и DefCon в Лас Вегас, е назначен за ръководител по сигурността (chief security officer) на организацията, управляваща имената на интернет сайтовете по света.

Организацията Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) играе жизненоважна роля в осигуряването на това, че когато потребител изписва интернет адрес в Web браузъра си, компютърът знае къде да отиде, за да открие сайтът, който потребителят се опитва да достигне. ICANN управлява системата от domain имена, на която се основава Интернет.

Род Бексторм (Rod Beckstrom), изпълнителният директор на ICANN и бивш директор на Националния център по компютърна сигурност на САЩ (National Cybersecurity Center) изтъква в изявление като мотив за решението, че не познава друг, който да е по-добре запознат от Джеф Мос със заплахите за интернет потребителите и със средствата за защита. Изтъква още, че Мос притежава задълбочени познания, които могат да бъдат придобити само в „окопите на текущата война срещу кибер заплахите”.

Мос, който също е и член на консултативния съвет към Департамента по вътрешна сигурност на САЩ (U.S. Department of Homeland Security), пое поста в петък в офиса на ICANN във Вашингтон.

Източник: Kaldata.com