Delicious с нов собственик

Създателите на YouTube, Чад Хърли и Стив Чен са закупили услугата за отметки Delicious от Yahoo, но цената не беше оповестена. Двамата ще включат Delicious към новата си компания Avos. Те твърдят, че искат да разширят услугата и тяхната визия за услугата е да създадат „най-добрата услуга за откриване на информация“ в Интернет. Тяхната цел вероятно е доста различнa от това, което искаха да постигнат от Yahoo, когато купиха Delicious. Покупката ще бъде завършена през юли.

Хърли и Чен в момента работят в AVOS, която описват като „нова Интернет компания“ и според двамата собственика, услугата за отметки e попаднала в правилните ръце.

„Като създатели на най-голямата платформа за споделяне на видео, те имат опит в създаването на услуги за споделяне на изживяването на потребителите с останалия свят.“ коментираха Wall Street Journal.

Но как ще се отрази това преместване на потребителите ? Според Avos, Delicious остава услуга за отметки и след като се съгласите на условията на новите собственици, потвърдите имейла си и паролата, сте напълно готови. От Avos са си поставили за цел да направят услугата по-добра и да я направят „по-лесна и по-забавна за съхраняване, споделяне и откриване на най-доброто съдържание в Интернет.“

Потребителите ще бъдат попитани дали искат да продължат да използват услугата с новите собственици или да изнесат отметките си и да напуснат. Avos са обещали да разработят плугин за Firefox 4, който ще видим в близкото бъдеще.

Източник: Kaldata.com