Facebook стана на седем години

Днес се отбелязват седем години от началото на Facebook. През 2004 година, Марк Зукърбърг стартира социалната мрежа от стаята си в общежитието към Харвард. За по-малко от десетилетие, Facebook става най-популярната социална мрежа в света с над 500 милиона регистрирани потребители, а инвестициите в нея са на стойност от над 50 милиарда щатски долара. Заедно с Google, това са двата най-популярни сайта в момента.

Facebook повлия и на филмовата индустрия. В почти всеки филм се използва изрази от рода на “Facebook me”, а през миналата година дори се появи филм, който проследява създаването и развитието на Facebook. Филмът се казва “The Social Network”. Той също така е номиниран и за 9 награди „Оскар”.

Във Facebook се появи поздравително писмо към всички потребители, като от компанията благодарят на всички потребители по света, които използват социалната мрежа. Те също така споделят, че не са си представяли до каква степен ще се развие мрежата, като това ги вдъхновява да предоставят услуги, които да направят връзката между хората още по-лесна.

От социалната мрежа честитят и на всички 1.5 милиона регистрирани потребители, които имат рожден ден на днешната дата.

Източник: kaldata.com

Този пост е спонсориран от Dell Inspiron N5030