Facebook опитал да купи Twitter за 500 милиона

Социалната мрежа Facebook е получила отказ от Twitter за закупуването му на стойност 500 милиона долара през 2008 година, съобщава news.bg.

По думите на съоснователя на сайта Биз Стоун Twitter искал да стане не просто популярен сайт, а стабилен бизнес вместо да бъде закупен от друга компания. “Създадохме нещо, което е стойностно за хората. Но все още не сме създали бизнес от това и наистина искахме да направим това”, каза още той.

Според данните главният изпълнителен директор и съосновател на Facebook Марк Зукърбърг предложил акции на стойност половин милиард долара за Twitter. Но според Стоун популярният социален сайт не притежавал това, което тримата създатели на Twitter – Стоун, Евън Уилямс и Джак Дорси – искали.

Изданието допълва, че повече от 4 години след създаването си сайтът за микроблогинг все още не реализира печалба. В средата на декември оттам обявиха, че са получили голяма сума средства от група инвеститори, която доведе до определяне на пазарната му цена на 3.7 милиарда долара.

Създаден през 2006 година за обмен на съобщения, не по-дълги от 140 знака, Twitter има 175 милиона регистрирани потребители към 1 ноември 2010 година и е предал 25 милиарда “туийта” за годината.

Близо 95 милиона съобщения дневно са изпращани през сайта.

Източник: Kaldata.com