Новият Firefox 3.0 вече е достъпен за тестване

Първата публична бета версия на браузъра Firefox 3.0 вече е достъпна за сваляне от интернет с цел тестване, съобщи разработчикът Mozilla.
В новия продукт е подобрена системата за сигурност, която определя риска при посещение на уеб сайтове и защитава от зловредни програми, става ясно от сайта на компанията.
В мениджъра за зареждане на браузъра е вградена поддръжка на антивирусна програма за проверка на сваляните файлове. Усъвършенствани са също работата с потребителски пароли и процедурата за инсталиране на добавки.
Според разработчиците на Mozilla, версия 3.0 на Firefox е значително по-бърза при обработка на таблици и CSS стилове. Приложението се базира на уеб платформата Gecko 1.9, която се разработва от 27 месеца и осигурява на Firefox по-високо бързодействие, сигурност и стабилност, твърдят от Mozilla.
В новия браузър са поправени и над 300 грешки. Бета версия 1 е пусната само за тестване, посочват от Mozilla. Потребителите не могат да очакват, че допълненията ще работят правилно с нея, уточнява компанията. Засега не се посочва дата за излизане на финалния продукт.

Източник: TechNews.bg