Разчитат на Facebook при бракоразводните дела

Най-голямата социална мрежа Facebook започва да се превръща в основен източник на доказателства при бракоразводните дела, предава информационната агенция Associated Press.

Предвидливите хора, които са усетили, че връзката им се разсъхва трябва веднага да спрат достъпа на бившите си половинки до информацията в своя профил, защото данните там могат, и най-вероятно ще бъдат, използвани срещу тях. Според материала изготвен от Associated Press, адвокатите по бракоразводни дела са превърнали Facebook в свой любим източник на доказателства. Много от защитниците не могат да повярват, че световната мрежа им поднася такъв подарък във вид на подробна информация, относно най-личните неща като навици, нощен живот, срещи, финансово състояние и други.

Вече става по-трудно за майки, които прекарват цели дни в игра на FarmVille да докажат, че имат основателна причина да получат родителските права. Същото важи и за мъжете, които отказват да ходят на терапия за гнева си, а във Facebook ръсят огън и жупел, и отправят заплахи към другите.

Възможността за публикуване на снимки също не трябва да се пренебрегва, особено при делата, в които има обвинения в изневяра. Неблагоразумните качили своя снимка в прегръдките на чужд човек нямат големи шансове за успех. Опитът е показал, че съдиите нямат предразсъдъци, относно подобен род доказателства и с удоволствие ги приемат като валидни.

Източник: Kaldata.com