Знаете ли кой блогва в мрежата?

Основното ядро от блогъри в мрежата се състои от млади хора. Това сочи актуално изследване на социологическата компания Sysomos. Гласът на световната мрежа, в по-голямата си част, е съставен от хора на възраст между 21 и 35 години.

Тази информация определено не може да бъде счетена за изненадваща или сензационна. Все пак, това поколение е израснало точно по времето на най-големия бум в блогосферата, който започна преди около седем години. Въпреки това е добре да се види, кой къде е в световната мрежа.

За целите на изготвения от Sysomos доклад са анализирани 120 милиона блог съобщения. Представител на анализаторската компания е заявил, че информацията за възрастта, пола и демографското положение е получена на базата на данните съдържащи се в блоговете. Точно така Sysomos са стигнали до заключението, че 53.3% от блогърите са на възраст от 21 до 35 години. На второ място са всички на възраст под 21 години. Те съставляват 20.2% от блог популацията. Трети са хората между 36 и 50 години, които са 19.4% от общата бройка. На последно място са 51+ годишните. Те са само 7.1%.

По отношение на пола, Sysomos са установили, че нещата в блогосферата са равностойни. Жените са 50.9%, а мъжете са 49.1%.

Географското разположение на блогърите показва, че най-много са те в Съединените щати – 29.2%. На второ място е Великобритания с едва 6.75%. Допълнителна информация можете да видите на таблиците по-долу.

Kaldata.com