Пазарният дял на IE6 драстично намалява

През последната година, пазарният дял на IE6 буквално се сгромоляса с шест процента в щатите, като падна от 11.47% до 4.74%.

Ако си спомняте, през месец март дори се състоя първото по рода си погребение, след като официалната поддръжка на браузъра беше прекратена. От Microsoft изпратиха и цветя по случая.

За разлика от Firefox, почитателите Internet Explorer трудно се адаптират към новите версии и актуализират браузъра си само когато е напълно наложително.

Firefox пък показват стабилност на пазара, като дори покачват позициите си. Само Firefox 3.6 държи 19.85% от пазара, като се появи преди около шест месеца.

Microsoft продължава да насърчава бизнес потребителите и обикновените такива да обновят IE6 до IE7 и IE8, последният от които включва всички фиксове. IE7 продължава да държи 16.64% от пазара, малко зад Firefox 3.6 (19.85%), а IE8 е на първо място със своите 30.49%.

Microsoft планира следващата версия на браузъра Internet Explorer да бъде достъпна само за Windows Vista SP2 и Windows 7, като поддръжка за Windows XP няма да има.

Източник: Kaldata.com

One thought on “Пазарният дял на IE6 драстично намалява

Comments are closed.