Съдът пази тайната на блогърите в Google

Нюйоркски съд не позволи да бъде изнесена лична информация за коментатор в блог, поддържан от платформата Blogger, която е собственост на Google.
Делото беше предизвикано от член на съвета на директорите на училище в Ню Йорк, който настоя Google да му предостави лични данни за коментатора.
В сряда обаче съдът не позволи това да се случи с аргумента, че разкриването на подобна информация нарушава правата за конфиденциалност на потребителите на услугата Blogger, става ясно от различни публикации в интернет.
Така Google удържа победа, която на практика ще охлади мераците на засегнати от писанията в интернет да изискват разкриване на авторите от компаниите за уеб услуги.

Източник: TechNews.bg

2 thoughts on “Съдът пази тайната на блогърите в Google

  1. ducklin-th

    За това и уеб пространството е пълно с дребнави, заядливи и агресивни мижетурки, които спуват наред, защото остават в анонимност…

  2. coolice

    Ако блога си е твои и не те кефи някои коментар просто го изтриваш. Не че това е правилното решение защото дори негативните коментари са повод за оживена дискусия …. Но този дето го е писал ще потрудил стабилно особено ако коментара е голям а ти с един клик на мишката го разкраваш. Сталинистко решение ама е решение :) Предполгам този американец е искал данните за да може да даде лицето на съд и да му смъкне стабила сума (нали в САЩ се съдят за щяло и нещяло) ама не му е врзало ….

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.