Стартира конкурсът “Български награди за уеб 2010”

Конкурсът “Български награди за уеб” се организира за втора поредна година от Българска уеб асоциация (BWA) и ще протече през настоящия и следващия месец, информират организаторите. Финалният етап на конкурса ще се проведе в три поредни дни от 22 до 24 юни, като първият е предвиден за семинарна програма с представяния на добри практики от професионалистите в уеб бранша, през втория ще се състоят защитите на проектите-финалисти, а на третия ще е официалната церемония по награждаването на победителите.

Според официалната информация, тази година конкурсът се провежда в 38 категории, разделени в три основни уеб групи: браншови, медийни и професионални награди. В конкурса могат да участват всички уеб сайтове, уеб приложения, онлайн рекламни кампании и форми, създадени в България и реализирани в страната или чужбина. Всеки проект може да кандидатства в една или няколко от категориите на конкурса, в съответствие с изискванията.

Проектите ще бъдат оценявани от отделно жури за всяка от групите в конкурса, съставено съответно от представители на бизнеса, медиите и професионалистите в уеб бранша. Оценяването ще бъде публично и явно, като процесът на избор на победители в категориите ще включи и представяне на финалистите на живо на 23 юни 2010 г.

Заявки за участие могат да се подават в периода от 17 май до 13 юни 2010 г. в сайта на конкурса, където е публикуван също регламентът с условията за участие в събитието.