48% от родителите са приятели с децата си във Facebook

Проучване на взаимоотношенията между децата и техните родители, в най-голямата социална мрежа Facebook, е показало, че 48% от бащите и майките са приятели с децата си. Изследването е извършено и представено от Retrevo.

Родителите признават, че на моменти е малко странно да присъстват в списъците с приятели на своите деца. Благодарение на функциите за поверителност във Facebook, децата могат да ограничат информацията, която е видима за членовете на семейството им, присъстващи в листата и така да се избегнат някои неудобни ситуации. Това става възможно благодарение на възможността за разделянето на приятелите по групи. След това, на отделните групи могат да се делегират необходимите ограничения.

Retrevo са проучили нагласите на родителите относно това, на каква възраст според тях децата могат да бъдат допуснати до социалните мрежи. 26% са на мнение, че те трябва да са навършили 18 години, 36% са склонни да разрешат Facebook на деца между 16 и 18 годишна възраст, 30% са за минимум от 13-15, а 8% биха позволили на деца под 13 годишна възраст да ползват социалните медии.

В изследването е включена и статистика по въпроси, които излизат малко отвъд интернет. Проучено е какъв процент от родителите биха разрешили на децата си да пращат кратки текстови съобщения от мобилния си телефон, по време на вечеря. Оказало се, че родителите на тийнейджъри са най-неотстъпчиви по този въпрос, докато останалите родители са склонни да правят малко повече компромиси.

Източник: Kaldata.com