Домейнът .COM на 25 години

В чест на 25-годишнината от създаването на домейна .COM компанията EuroDNS ще проведе специално мероприятие, което ще продължи 25 дни. От днес, домейн .COM може да се регистрира само за ? 7, като потребителите се възползват от промокода 25COM25.

Първият домейн .COM е регистриран на 15-ти Март 1985 година, а оттогава броят на сайтовете с разширение .COM достига 80 милиона. Домейнът е бил първоначално управляван от Министерството на отбраната в САЩ, а след това е станал достъпен за търговски организации, които да популяризират и комерсиализират Интернет, като след време домейнът .COM е бил открит за свободно ползване.

“Историята на мрежата Интернет започва с домейн имената с разширението .COM, като в началото избора е бил ограничен до няколко броя за обща цел, а след време се появяват и национални домейни и под-домейни за общо ползване. В момента присъстват над 260 разширения и 192 милиона регистрирани домейн имена” – разказа Xavier Buck, генерален директор на EuroDNS.

За да отпразнуват 25-годишния празник на домейна, компанията VeriSign и операторът .COM, ще проведат на 16-ти март 2010 година мероприятие с цел отбелязване на тези новатори и професионалисти, които четвърт век работят над зоната .COM и допринасят за значителното развитие на Интернет. От 75 кандидати ще бъдат избрани най-достойните компании и лица, които влизат в “златния запас на .COM” – “.COM-25”.

Източник: Kaldata.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.