Blog.bg с нова визия и функционалности

blog
След успешното стартиране на новата услуга „фен сайтове“ в Gol.bg групата Инвестор.БГ излезе и с нова концепция за сайта си Blog.bg, който със своите 6 000 блога и близо 93 000 публикации е най-големият блог-сайт у нас.

Блоговете, или новите медии, както често ги наричат, печелят като цяло все по-голяма популярност сред интернет потребителите в България.

Доскоро ползвани за лични дневници и място за споделяне на преживявания, блоговете се превръщат и в предпочитано място за изява на журналисти, телевизионни предавания, политици, PR-и, корпорации и много други.

Възможността за обратна връзка в блога позволява директна комуникация с потребителите, което прави медията предпочитана платформа за презентации на нови продукти, предстоящи събития, политически изяви и други.

Направените промени и нововъведения в Blog.bg ще помогнат на сайта да запази дългосрочно лидерските си позиции в сегмента, коментира проджeкт мениджърът на сайта Георги Георгиев.

Сред предимствата, които дава новата версия на страницата, е възможността за по-лесен преглед на най-коментираните теми в блога, както и на бърз преглед на публикациите в определена категория. Функционалността „Моят блог“ пък позволява събирането на любими линкове, всички последни материали също влизат на главната страница.

Прикачване на видеоклипове от произволен сайт е друга нова функция, която, за разлика от преди, не обвързва потребителите с определен видеохостинг. Клиповете могат да се намират на произволен хостинг и, стига да са във флаш формат, директно се вграждат и визуализират в публикация в Blog.bg.

Blog.bg, който вече регистрира по 20 000 уникални посещения и 140 000 импресии дневно, е част от водещата интернет компания Инвестор.БГ АД, която притежава и сайтовете investor.bg, dnes.bg, gol.bg, tialoto.bg, automedia.bg, mp3.bg, както и start.bg, rss.bg, zip.bg, snimka.bg, netkelner.bg, aha.bg, rabota.bg и teenproblem.net. Актив на компанията е и турскоезичният start.web.tr, както и електронната поща с домейн start.bg.

Източник: Dnes.bg

7 thoughts on “Blog.bg с нова визия и функционалности

 1. Тодор Христов

  Аз друго искам да попитам, във връзка с цифрите по-горе:

  “Blog.bg, регистрира по 20 000 уникални посещения и 140 000 импресии дневно”.

  Какво значи това – че всички блогове в Блог.бг правят 20000 уникални посещения или че само началната страница на блога ги прави?

 2. Тодор Христов

  Не ти ли се струва малко това число – бях чел, че са много хиляди блоговете там, не помня… 12-15000 ми се върти в главата, възможно ли е?

  Трябва да проверя пак.

  Но дори и 5000 блога да са, това значи, че средно всеки един от тях се посещава по 4 пъти – значи има убийствено количество мъртви блогове.

  Ако знаете по-точи цифри за броя на блоговете, поправете ме – пакказвам, може и да бъркам и ще проверя, ако е записано някъде.

 3. Марто

  Христов, това че има 5к блога не означава, че всички се посещават ;-)
  Вярно е има много мъртви, но ядро от няколко стотин блога правят основния трафик.
  Другите се ослушват и не си промотират блога, съответно никой не го чете:)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.