10 съвета как да използвате Twitter като дизайнер

Най-кратко казано Twitter е платформа за микроблогинг. Постовете са кратки до 2-3 изречения и целта е да се привлече вниманието към интересна публикация и разпространението и сред максимален брой потребители.

В следващите редове са изброени съвети за това как да използвате Twitter като дизайнер.

1.  Следете (известни) дизайнери и студиа

Сигурно те няма да Ви проследят, но това е добра възможност да се включите в дадена дискусия. Retweet техните постове или коментари за нещо, което са “изчуруликали”. Също така могат да споделят добри ресурси, които ще Ви помогнат в работата.

2. Използвайте търсачката за да намерите работа или проекти

Често в twitter могат да се видят постове от сорта на “Търся уеб дизайнер” или “Търся добър дизайнер за изработка на лого”. Използвайте търсачката колкото се може по-често, защото така ще имате възможността да намерите клиент.

3. Помагайте на обществото

Много дизайнери и разработчици задават въпроси относно проблеми при кодирането, използване на шрифт или нещо друго. Следващият път, когато отново се нуждаят от помощ по проект или имат прекалено много работа, те ще си спомнят за вас.

4. Споделете критиката си по дизайна

Коментирайте дизайна на други колеги. Споделете вашата критика, препоръка или похвала. Дизайнерите се радват чуят мнението на други хора относно дизайнът, който са показали.

5. Покажете последният си проекти или предишен

Хората се радват да видят вашите нови проекти, но не прекалявайте с пускането на няколко поста относно даден проект. Няколко думи (и евентуално линк) са предостатъчни.

6. Споделяйте ресурси

Намерили сте пакет с красиви иконки – споделете го с другите.

7. Използвайте т. нар. #hashtag-ове

Всички съобщения с този знак (hashtag) # ще се появят като верига или чат стая, която може да се следи.

8. Намерете хора, които се намират във вашата област

Дизайнерски групи, студиа или програмисти – все хора, които можете да намерите в Twitter. Също така има хора, които не са във вашата област на работа, но живеят на няколко метра от вас. За целта използвайте разширената търсачка.

9. “Украсете” си профила.

Направете си собствен фон в който да изброите услугите, които да предлагате, линкове към профилите Ви в друго социални мрежи или информация за това как да се свържат с вас. За вдъхновение можете да прегледате тази статия с 10 креативни профила в Twitter.

10. Изградете си връзки

Изграждането на приятелство или връзка с друг човек е може би най-важният момент от вашето присъствие в Twitter (и като цяло в Интернет).

Източник: Six Revisions

One thought on “10 съвета как да използвате Twitter като дизайнер

Comments are closed.