Category Archives: Линк билдинг

Widget за сайт, показващ препращащите връзки

В тази тема искам да Ви представя моя проект Referring Links. Това е Widget за сайт, който се инсталира без нуждата от регистрация и генерира списък с връзки. Тези връзки са сайтовете, които Ви препращат посетители. След всяка връзка в кръгли скоби пише и колко посетители са били препратени от съответната връзка през последните 30 дни.

След първоначална инсталация, на системата й трябват до 24 часа, за да събере начални данни. След това са необходими 30 дни, за да се изгради пълен отчет. През това време се вижда списъкът с връзки, като посетителите от тях не са достигнали още максимума си. От всичко това следва, че и от един IP адрес може да се гласува веднъж на месец за сайт, тоест, да се препрати посетител от него.

Каква е целта на всичко това? В общи линии така благодарите на сайтовете, които Ви препращат посетители. Не губите нищо, защото връзките дори не са реални – те са генерирани от скрипта през езика JavaScript. В същото време, обаче, често се случва някой да Ви постави връзка затова, че вижда такава към него на Вашия сайт. Това е полезно за Вашата SEO оптимизация.

Тъй като скриптът работи посредством JavaScript, а не чрез остарялата iFrame технология, то той напълно и автоматично се генерира с дизайна на Вашия сайт. Може да редактирате изгледа на widget-а и с прост CSS, като го третирате като обикновен HTML списък. Скриптът работи бързо, напълно точно и е защитен по най-съвременни методи от атаки и манипулация на данните.

Представителна страница на Widget-a: referringlinks.com

Поздрави, Васил Тошков

Axeny – Article Directory (директория за статии)

В тази статия ще Ви представим най-новата българска Article Directory (директория за статии) – Axeny.com . Идеята не е нова, но специфичното за тази директория за статии е това, че тя е главно насочена към SEO оптимизаторите, с цел да помага за SEO оптимизацията на сайтове. Това се постига чрез публикуване на материали в директорията с връзки към съответния сайт.

Другото специфично за тази директория е, че допуска само материали с уникално съдържание. Това увеличава силата на изходящите връзки от директорията и до известна степен контролира качеството на материалите. Като цяло изискванията към материалите са високи, в сравнение с другите сайтове тип Article Directory. Изискват се главно полезни статии или представяния на дейността на фирми. Основната идея е публикуваните текстове до известна степен да са смислени и полезни за потребителите.

Домейнът на сайта е много стар (от 2000-та година). Има ранг 4 и доста висока репутация в търсачките. Връзките от директорията са много силни. Като добавим и факта, че са от статии, те спомагат значително за SEO оптимизацията и позиционирането на Вашия сайт в търсачките. В бъдеще ние самите ще популяризираме директорията и ще вдигаме нейния ранг.

Сайтът е структуриран под формата на стандартен блог. Изследвания показват, че тази структура най-много се харесва от търсачките. Това ни принуждава категориите да са малко на брой и по-общи. Като цяло, това е едно удобство за потребителите и за рекламистите. Който разбира, може свободно да използва този сайт като инструмент за SEO оптимизация. Преди да публикувате, обаче, разгледайте какво вече е публикувано, за да разберете и спазвате стила на сайта. Прочетете и условията за публикуване.

За неразбралите, артикъл директорията се намира на адрес: www.axeny.com

Отзиви от SEO Конференция 2009

Снощи екипът на DevStorming.com се върнахме от София, където бяхме на SEO Конференция 2009. В интернет новините идват бързо и вече има доста отзиви за конференцията, така, че ви насочваме направо към тях. Нашето скромно мнение е, че конференцията беше на високо ниво.

Continue reading

Нещо повече от готини картинки в Kefilite.com >>

КефиЛиТе.ком е съвсем нов БГ проект, пълен с готини картинки. Идеята е да те забавлява, разтоварва, дава поле за изява и не на последно място – да ти служи като мултимаркетинг инструмент.

сайт за готини картинки

Името говори само за себе си – КефиЛиТе.ком ? В сайта можеш да споделиш нещо, което те кефи или ти е направило силно впечатление. Това може да бъде снимка на модел, нов индустриален дизайн, някаква смешна карикатура и всичко друго, с което спамваш приятелите си по КЮ-то. Чрез “палците” за гласуване другите дават знак дали това, което си споделил ги кефи или не. Добавянето на нова снимка е елементарно и на практика ти трябва само URL-то на картинката, която ти е хванала окото някъде из нета. За улеснение има и бърз бутон за твоя броузър.

Освен за забавление, чрез Kefilite.com можеш да билднеш линкове към твоя сайт или блог. След добавянето на URL адреса на картинката, кодът автоматично прихваща и публикува основния домейн в адреса като “източник” с линк. По този начин може да промотираш на практика всичко. Елементарен пример е някое DJ парти – пускаш дизайна на флайера в сайта и докато хората цъкат – научават за предстоящото събитие. По-лесно е, отколкото да раздаваш флайери на Попа, нали ?

Ако имаш нужда от фийдбек относно някоя твоя готина фотография, дизайн или продукт и искаш да разбереш какво мислят хората – това е най-прекия път. За да види следващата картинка в сайта, потребителят трябва да гласува. Това на практика осигурява голяма степен на активност в сравнение с много други подобни платформи. За справка, виж цифрата на презарежданията и уникалните потребители.

Поцъкай в www.Kefilite.com и виж дали ще се зарибиш :)

Нов PageRank Update?

google pagerank update
Да, изглежда, че се задава нов Google PageRank Update, първият за новата 2008 година. За сега слуховете са различни – обичаен update или втори (трети) update за наказване на сайтове, продаващи и купуващи линкове. Каквато и да е истината, скоро всички ще я разберем, просто трябва да изчакаме докато се обновят Google Datacenters.

Факт е, обаче, че влиянието на факторът PageRank намалява. Въобще до кога ще има Google PageRank? Постоянно се появяват слухове и за нов алгоритъм от Google, наследник на PageRank, за по-добра оценка на сайтовете, но кога ли ще го видим в действие…

При вас има ли промени по видимия PageRank и какво мислите въобще за този фактор? Има ли бъдеще за него в бързо развиващата се интернет среда?