Category Archives: Оптимизация за търсачки

Ползите от бутона +1 на Google?

Преди около две седмици Google представи своя нов бутон за уебсайтове, който позволява на потребителите да щракат върху него ако страницата им харесва. Почти всички големи сайтове веднага сложиха бутона, но дали ползите от него ще се окажат повече от вредите? Слагането на подобни външни бутони забавя сайтовете, явява се безплатна реклама за собственика на бутона и обикновено се прави само ако за сайта има някаква полза. Към момента ползата от +1 на Google е повече от съмнителна, информира TechCrunch.

Continue reading

Google обяви най-търсените фрази за 2010

По традиция всяка година Google предоставя списък с десетте най-търсени фрази през изминалата година. През 2010 на първо място е думата Chatroulette. Това е руски уебсайт, който дава възможност да се провеждат разговори посредством уебкамери със случайно избрани хора.

На второ място в списъка е iPad, като това обаче е най-търсената дума в сектора на потребителската електроника. Третото място е отредено за канадския певец Джъстин Бийбър.

Останалите най-търсени фрази са:

1. chatroulette
2. ipad
3. justin bieber
4. nicki minaj
5. friv
6. myxer
7. katy perry
8. twitter
9. gamezer
10. facebook

Повече подробности могат да бъдат намери в Google Zeitgeist.

Източник: Idg.bg

Британски вестник пусна обява за работа в своя Robots.txt

Британският вестник Дейли мейл пусна обява за работа, разположена във файла Robots.txt, който обслужва интернет сайта на медията. Интересният начин за търсене на подходящ работник е провокиран от естеството на свободната длъжност. Вестникът търси специалист по оптимизация за търсещи машини и този факт е накарал мениджърите да сложат посланието точно във файла, който обикновено помага на интернет сайтовете да контролират достъпа на търсачките до своето съдържание.

„MailOnline търси талантлив SEO мениджър и щом сте попаднали на това, значи сте от типа хора, които ни трябват. Пращайте автобиографиите си на нашата електронна поща.”, се казва в самата обява, която е заобиколена от стандартните команди, типични за всеки Robots.txt.

Истинският автор на идеята за оригиналната обява е един от шефовете на онлайн версията на Дейли мейл – Джеймс Бромли. Той уточнява, че към момента MailOnline има само един щатен служител, който се занимава с оптимизацията на сайта за търсещи машини.

Вестник Дейли мейл е британски таблоид, който излиза от 1896 година до наши дни. В момента тиражът на изданието възлиза на два милиона бройки. Онлайн версията на вестника се появява в мрежата през 1998 година и обслужва читателите през последните дванайсет години.

обява за работа

Източник: Kaldata.com