Category Archives: Новини

Google въвежда търсене с картинки, без ключови думи

Информационният гигант Google показа нов начин за търсене на информация по време на събитието Inside Search. За да се използва търсачката на компанията вече няма да е задължително да се въвеждат думи. Потребителят ще може да прави заявки само с помощта на изображения, информира TechCrunch.

Continue reading

Ползите от бутона +1 на Google?

Преди около две седмици Google представи своя нов бутон за уебсайтове, който позволява на потребителите да щракат върху него ако страницата им харесва. Почти всички големи сайтове веднага сложиха бутона, но дали ползите от него ще се окажат повече от вредите? Слагането на подобни външни бутони забавя сайтовете, явява се безплатна реклама за собственика на бутона и обикновено се прави само ако за сайта има някаква полза. Към момента ползата от +1 на Google е повече от съмнителна, информира TechCrunch.

Continue reading

Google направи нова социална стъпка с бутона +1

Google направи поредна стъпка към социализация на своите услуги. Интернет компанията, лидер в уеб търсенето, въвежда бутона +1, който позволява на потребителите да препоръчват сайтове на останалите от социалната им група.

Операторите сега могат да добавят този бутон към собствените си сайтове. Google и партньорите й Washington Post, O’Reilly и Best Buy вече предлагат тази функция, съобщи разработчикът на Google +1 – Евън Гилбърт, цитиран от CNET News.

Continue reading

YouTube стана на 6 години

Най-популярният сайт за клипове YouTube днес отбелязва шестата си годишнина. По този случай, получаваме някои интересни статистики свързани със сайта, като например това, че всяка минута се ъплоудват 48 часа видео, което е ръст с 37 процента за последните 6 месеца и 100 процента ръст за последните 12 месеца; на ден сайта се преглежда 3 млрд. пъти, което е ръст от 50 процента през последната една година.

Източник: idg.bg

Mozilla губи доверие в тестовете за браузъри

Mozilla, разработчикът на Firefox, критикува тестовете за оценка на производителността на браузърите. В своя блог компанията назовава два важни проблема на бенчмаркове от рода на Talos, Sunspider, Kraken и др.

Първо, много е трудно да се напише добър тестов софтуер. И второ, дори и най-добрите бенчмаркове не отразяват реалното използване на браузъра от потребителите.

Continue reading