Category Archives: Друго

Хакер качва снимки от Фейсбук в порно сайтове

В Съединените щати е бил арестуван хакер, който имал навика да хаква акаунтите във Facebook на млади жени, да взима личните им снимки и да ги качва в порно сайтове. Престъплението било разкрито след като едната от жените решила да подаде жалба в полицията, предаде Mobiledia.

Оказало се, че 26-годишният хакер живее в къщата на родителите си в щата Минесота. Полицията го намерила в мазето, откъдето осъществявал разбиването на акаунтите в социалната мрежа. Единственото обяснение, което могъл да даде младият мъж било, че той не знаел, че хакването на акаунти във Facebook е престъпление.

Continue reading

Twitter обяви нов бутон за следене

Twitter направи „следенето” на потребители в мрежата още по-лесно като обяви новия си бутон, предназначен за уебсайтове на трети страни, за следене с един клик.

До този момент, ако потребител на социалната мрежа иска да „следи” някой, трябва първо да кликне върху Twitter линка на уебсайта на съответния човек или компания. Това отвежда потребителя до неговата страница в Twitter, откъдето отново трябва да се кликне върху бутона „Follow”, за да го включи към своята мрежа. Това са две кликвания, за сметка на едно, след нововъведението на компанията.

Continue reading

Семинар за Social Media Marketing ще се проведе за първи път в София

София, 17.05.2010 Майкъл Лийндер  идва отново в София, за да проведе семинара за социални медии с основна тема „Как да използвате социалните медии за маркетинг на Вашият бизнес”. Събитието ще се проведе на 9 Юли 2010 г. в СТЦ Интерпред – гр. София, бул. Драган Цанков 36, зала “София” и се организира от Интер Контакт България ЕООД.

Експертът  по директен маркетинг Майкъл Лийндер ще представи в 5 теми основните принципи, концепции и идеи на Social Media маркетинга. След въведение в социалните медии и тяхното приложение,  той ще демонстрира как се създава успешен маркетингов план, как се поставят цели, анализ на статистиките и избор на медиите, чрез които да се изпълнят поставените цели.

В останалите 2 лекции Майкъл Лийндер ще акцентира върху концепциите за съдържанието, информация за блогването и това как потребителите да разпространяват и споделят информацията помежду си. Информация за това, как се ползва видео за маркетинг цели също ще бъде представена.

Ще бъдат представени резултати и примери от реални  успешни кампании на български фирми, реализирани през сайтовете за социални медии като Vbox7, Svejo.net, Fanopic. Компанията  Social Ме ще представи как се правят маркетинг кампании в  Facebook, а KOMFO ще запознае посетителите с Facebook нови приложения и функционалности и как те могат да бъдат интегрирани към маркетинговия микс на всяка една фирма.

Събитието ще завърши  с коктейл и размяна на бизнес контакти.

Записването става през сайта на събитието: http://social-media-seminar.com/ , а регистрираните до 25 Юни получават  CD със аудио запис и презентации на предният семинар, проведен в София от Майкъл Лийндер  „E-mail Marketing Masterclass”. Краен срок за записване и плащане: 07.07.2010. Местата са ограничени.

Повече за Майкъл Лийндер:

Майкъл Лийндер е роден в Дания и е признат експерт с над 20 години опит в маркетинга и иновациите в области като директен маркетинг, автоматизация на маркетингови дейности, e-mail маркетинг, програми за предотвратяване на загуба на клиенти, стратегии за привличане и задържане на клиенти.

Към момента Майкъл е изпълнителен директор на „Fokus Integrated” – нова, международна агенция за директен и интерактивен маркетинг. Той също изпълнява длъжността председател на FIMAC – отделно звено по интерактивен и дигитален маркетинг към FEDMA (Европейската Асоциация по Директен Маркетинг). Водил е лекции на над 100 семинара и има написани много статии на тема интерактивен и дигитален маркетинг. Често канен като лектор на маркетинг събития, той е презентирал пред хиляди хора в над 20 страни.

Повече за Интер Контакт България:

Интер Контакт България ЕООД  е  създадена през 2002 г.  с основна дейност организиране и  провеждане на семинари и  фирмени обучения. Тематиката на предлаганите събития включва:

Счетоводство, Данъци, Осигуряване, Трудови правоотношения, Човешки ресурси, Финанси, Мениджмънт & Маркетинг, Търговско & Административно право,  Стил, етикет и протокол, Строителство,  Местно самоуправление.

Интер Контакт България ЕООД работи с обучаващи и консултанти с богат професионален опит както в обучението, така и в практиката.  От основаването на фирмата са организирали над 300 отворени семинари и вътрешно-фирмени обучения, в които са взели участие служители от различни управленски нива на водещи фирми и организации.

Прес контакти:

Интер Контакт България ЕООД