Author Archives: arcmonk

Хакер качва снимки от Фейсбук в порно сайтове

В Съединените щати е бил арестуван хакер, който имал навика да хаква акаунтите във Facebook на млади жени, да взима личните им снимки и да ги качва в порно сайтове. Престъплението било разкрито след като едната от жените решила да подаде жалба в полицията, предаде Mobiledia.

Оказало се, че 26-годишният хакер живее в къщата на родителите си в щата Минесота. Полицията го намерила в мазето, откъдето осъществявал разбиването на акаунтите в социалната мрежа. Единственото обяснение, което могъл да даде младият мъж било, че той не знаел, че хакването на акаунти във Facebook е престъпление.

Continue reading

Twitter обяви нов бутон за следене

Twitter направи „следенето” на потребители в мрежата още по-лесно като обяви новия си бутон, предназначен за уебсайтове на трети страни, за следене с един клик.

До този момент, ако потребител на социалната мрежа иска да „следи” някой, трябва първо да кликне върху Twitter линка на уебсайта на съответния човек или компания. Това отвежда потребителя до неговата страница в Twitter, откъдето отново трябва да се кликне върху бутона „Follow”, за да го включи към своята мрежа. Това са две кликвания, за сметка на едно, след нововъведението на компанията.

Continue reading